Des de 2002 XtraFM és l'emissora de ràdio cultural de la Costa Brava

Esdeveniment

Espai Carmen Thyssen. Un món ideal. De Van Gogh a Gauguin i Vasarely
16
Jul
2017
15
Oct
2017

Espai Carmen Thyssen. Un món ideal. De Van Gogh a Gauguin i Vasarely

  • Ciutat:Sant Feliu de Guíxols, Girona
  • Lloc:Monestir
  • Durada:Tot el dia
L’Espai Carmen Thyssen és un centre dedicat a exposicions temporals que es va inaugurar l’estiu del 2012 amb l’exposició Paisatges de llum, paisatges de somni. De Gauguin a Delvaux. Les mostres de 2013 (Sisley-Kandinsky-Hopper), 2014 (L’ideal en el paisatge. De Meifrèn a Matisse i Gontxarova), 2015 (Barcelona-París-New York. D’Urgell a O’Keeffe) i 2016 (La il·lusió del Far West) van tenir, novament, una bona acollida tant de públic com de crítica. L’Espai Carmen Thyssen s’ha convertit en referent artístic de la Costa Brava, situant Sant Feliu de Guíxols en el vèrtex d’un triangle -quant a oferta cultural- , juntament amb Girona i Figueres. El centre no compta amb un fons permanent i, fins ara, només presenta exposicions temporals de la Col·lecció Carmen Thyssen de juny a octubre.L’Espai Carmen Thyssen es distribueix entre la segona i la tercera planta del Palau de l’Abat, al monestir de Sant Feliu de Guíxols, un conjunt monàstic de l’orde dels benedictins amb arrels al romànic.A la segona planta del palau trobem les sales 1, 2 i 3 de l’exposició. És en aquesta zona de l’edifici residencial on hi havia els serveis de la pròpia institució monàstica, així com els usos d’administració i de secretaria.

L’Espai Carmen Thyssen es desplega en cinc sales més (de la 4 a la 8) a la tercera planta de l’antiga residència abacial. Aquest nivell té un aire de casa senyorial, de petit palau rural, dotat d’una gran lluminositat natural. La planta era l’espai privat de l’abat (amb la seva cambra personal i un despatx) i, també, la zona on rebia els dignataris polítics i eclesiàstics amb una sala, el menjador i una habitació destinada a convidats.

L’Espai Carmen Thyssen aborda la sisena temporada amb la mostra Un món ideal, de Van Gogh a Gauguin i Vasarely. Col·lecció Carmen Thyssen totalment consolidat. El projecte contempla l’ampliació en un futur proper, tant d’activitats com d’espais, en sintonia amb els seus homòlegs de Madrid, Màlaga i Andorra.

Entrada general: 7 €
Entrada reduïda: 5 €
Entrada menors (de 6 a 12 anys): 3€
De 0 a 5 anys, entrada gratuïta

Aforament limitat. Venda d’entrades a taquilla fins a mitja hora abans del tancament. Reserves a turisme@guixols.cat

Hotel amic: entrada reduïda amb el flyer de l’exposició segellat per l’establiment hoteler.
Restaurant amic: entrada reduïda amb el tiquet del restaurant. 10% de descompte al restaurant amb les entrades de l’exposició del mateix dia.
Veure hotels i restaurants amics