Des de 2002 XtraFM és l'emissora de ràdio cultural de la Costa Brava

Esdeveniment

13 Feberer Dia Mundial de la Ràdio
13
Feb
2018

13 Feberer Dia Mundial de la Ràdio

  • Ciutat:Baix EMprodà, Girona
  • Lloc:Emissores Baix Emprodà
  • Durada:08:00 am – 01:00 pm

El 13 de febrer és el dia mundial de la ràdio. A la ràdio, com a mitjà de comunicació, l’han matada moltes vegades. La van matar amb l’aparició de la televisió, del vídeo i amb Internet hi ha qui pronostica un final definitiu d’aquest mitjà de comunicació.

El fet, però, és que la ràdio segueix viva. I és cert que amb cada novetat tecnològica ens hem hagut d’adaptar, però també ho és, que l’adaptació de la ràdio és menys traumàtica que la d’altres mitjans convencionals.

Per tant, la ràdio viu o millor dit, sobreviu per la seva resistència i sobretot, per l’entrega i la vocació de les persones que la fan possible. Prova d’això, la programació conjunta que emetrem durant tot el matí, les principals emissores del Baix Empordà.

Avui i per unes hores, les principals emissores locals de la nostra comarca, ens hem unit per compartir amb les nostres respectives audiències, les nostres respectives programacions. És un fet inèdit a casa nostra i tot i que en falten algunes, compartim amb la totalitat de les emissores del Baix Empordà l’esperit i la il·lusió d’aquest dia.

Com hem dit, és un dia de celebració, però també de reivindicació. Perquè les emissores de ràdio, som per definició un servei públic i per tant, interpel·lem als Ajuntaments titulars d’emissores municipals, per tal que tinguin en compte aquesta consideració, tant com la tenen amb escoles bressol, ambulatoris, serveis de recollida d’escombraries o d’altres serveis que presten als ciutadans. I bo i admetent que en alguns casos es fan bé els deures, com a servei públic que som, cal que les dotacions pressupostàries que s’hi assignen, siguin les necessàries per dur a terme aquest servei amb el nivell d’excel·lència que esperen rebre els ciutadans als que ens devem.

I és precisament a les persones dels pobles i ciutats de l’Empordà, a qui també interpel·lem en un dia com el d’avui. Als que habitualment ens escolteu, però sobretot als que no. A totes aquelles persones que legítimament escolliu altres emissores, us demanem que avui ens feu confiança. Que, ni que sigui per un dia, ens tingueu sintonitzats. Estem segurs que no trobareu a faltar cap cançó que pugui sonar en qualsevol altra emissora. Estem convençuts que no us sentireu desinformats si ens seguiu al llarg del matí i podeu estar segurs, que estem capacitats per fer-vos passar una estona entretinguda.

Però no només per això ens creiem mereixedors de la vostra confiança. Som, com hem dit, un servei públic i per tant, teniu tot el dret del món a exigir-nos la mateixa qualitat i compromís que a la resta de serveis, de la mateixa manera que nosaltres us demanem que ens escolteu, ens exigiu i en definitiva, ens feu servir.

Des de Ràdio Begur, Ràdio Bisbal, Ràdio Capital de l’Empordà, Ràdio Montgrí, Ràdio Palafrugell, Ràdio Palamós, i Ràdio XtraFM Costa Brava, us desitgem en aquest 13 de febrer del 2018, un molt bon dia mundial de la ràdio.