Des de 2002 XtraFM és l'emissora de ràdio cultural de la Costa Brava

Actualitat

El conseller Josep Rull aposta per inversions “sostenibles” al Port d’Aro

El conseller Josep Rull aposta per inversions “sostenibles” al Port d’Aro

Redacció

31-08-2017

No comentat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha visitat el Club Nàutic Port d’Aro, on ha apostat per fer inversions “amb uns termes de sostenibilitat econòmica i ambiental”. La Generalitat haurà d’escollir un nou projecte de bocana. Per això, aquestes paraules han agradat al club nàutic perquè és l’aposta de la nova junta directiva.

 

Declaracions conseller Josep Rull

De fet, Rull ha assegurat que ha vingut a “escoltar l’equip” i saber quin és el seu projecte per la nova bocana. El conseller ha manifestat que tenen “la voluntat d’actualitzar el port de Platja d’Aro i donar-li viabilitat”.

 

Declaracions Vicenç Arqués

El president del Club Nàutic Port d’Aro, Vicenç Arqués, ha revelat que les declaracions del conseller Rull l’han “reconfortat”. Arqués ha recordat que ja van presentar a la Generalitat l’estudi d’impacte ambiental de diferents dimensions de bocanes. Tot i això, ha reclamat conèixer els terminis del projecte.

 

Declaracions Joan Giraut

Per la seva banda, l’alcalde de Platja d’Aro, Joan Giraut, ha celebrat l’acord per la bocana, que ha d’anar acompanyat per les obres del passeig marítim. Aquest projecte ja compta amb el vistiplau tant del consistori com de Costes de l’Estat, i ara falta la validació del govern espanyol.

Aquesta ampliació del passeig inclou el projecte de la passera del Ridaura. Segons preveuen, es tracta d’un construcció cofinançada entre l’Estat, que assumiria una tercera part del cost, i per l’Ajuntament i Port d’Aro, que cobriria el les dues altres terceres parts.

“Sostenible”: la paraula màgica

La línia defensada per la nova junta del Club Nàutic Port d’Aro és la sostenibilitat del projecte del nou port, uns termes que també ha utilitzat avui el conseller Rull. De fet, s’han presentat vuit al·legacions en aquesta línia. Són demandes que vénen d’institucions com l’Ajuntament de Platja d’Aro, el Departament de Pesca o Patrimoni, però també d’alguns de particulars.

El club sempre ha defensat que el nou port de Platja d’Aro ha de ser “socialment i ambientalment integrador, adaptar-se a les necessitats reals dels socis i prioritzar la seva utilitat i funcionalitat, i amb el mínim impacte possible”.

El Club Nàutic Port d’Aro ha explicat que amb les manifestacions recollides a través de les al·legacions, serà la Generalitat qui haurà de resoldre, finalment, quin projecte de reforma s’aprova definitivament.

Deixa un comentari